project

 

Pastor Eddie (Pastor van de "Riverside Church" aan de rand van Kampala) liep, zoals hij vaker doet, in de sloppenwijken van Kampala. Daar ontmoette hij een lamme vrouw, kruipend over de vloer met haar kinderen achter haar aan. Deze ontmoeting raakte Pastor Eddie diep in zijn hart, waardoor het idee ontstond om een school op te richten voor kansarme kinderen. De kinderen van deze vrouw waren de eerste leerlingen.

 

Samen met de kerk van Pastor Eddie wordt een klein schooltje gerealiseerd waar Pastor Eddie steeds meer kinderen ontvangt en onderwijs en verzorging kan bieden. Inmiddels gaan er ongeveer 90 kinderen naar deze school. Bekwame leerkrachten geven deze kinderen onderwijs. Ze leren hier lezen, schrijven en rekenen. Maar ook eigenwaarde en zelfrespect. Dit is iets wat ze niet altijd meekrijgen uit de leefomgeving waar ze vandaan komen.

 

Het schooltje, dat niet meer is dan een houten geraamte met planken er tegenaan getimmerd, barst inmiddels uit haar voegen en Pastor Eddie is tot zijn verdriet genoodzaakt om de kinderen halverwege het leerproces naar huis te sturen. Zijn droom is dan ook om een stuk land te kopen, om daar een nieuwe grotere school op te bouwen. Bijkomend voordeel is dat er geen vaste huurkosten meer zijn en dat er geen huurbaas is die het land voor andere doeleinden wil gebruiken.

 

Jarenlang van trouw sparen door de gemeenteleden van de "Riverside Church" heeft slechts een fractie opgeleverd van het benodigde bedrag voor het land. Het zal op deze manier dan ook nog zeker tientallen jaren duren voordat het stuk land aangekocht zal kunnen worden.

 

Met Project Hoop willen we graag ook financiële ondersteuning bieden, zodat er binnen een acceptabele termijn een stuk land aangekocht kan worden. 

Ook ondersteunt Project Hoop de school waar nodig, door middel van het financieren van voedsel voor de kinderen en incidentele projecten.

 

Wanneer dat stuk land er is kan er begonnen worden met de bouw van een geschikte basisschool die ruimte biedt om de kinderen volwaardig onderwijs te geven.

 

Inmiddels is er een kliniek opgezet waar de kinderen gratis de nodige medische zorg kunnen krijgen. 
 

 

De lamme vrouw.

Pastor Eddie Joram, oprichter van de

school.

Riverside school.