ANBI-status

 Standaard formulier publicatieplicht 2022

Standaardformulier
publicatieplicht
ANBI Algemeen

ANBI algemeen

publicatieplicht
ANBI Algemeen

 

 

Nieuws juni 2023
 


Nieuwsbrief Project Hoop

 

Lieve mensen, 
 

In deze nieuwsbrief leest u goed nieuws over de aankoop van het land voor de school. Er is heel veel geduld voor nodig geweest, maar nu is het dan eindelijk zover dat we het land grotendeels in bezit hebben! 
Ook konden we financieel ondersteuning bieden aan het stof- en moddervrij maken van het schoolplein. 
De leerlingen van de school krijgen nog altijd schoolspullen en elke dag een maaltijd door uw onmisbare steun.
Pastor Eddie en wij als Stichting zijn u daar enorm dankbaar voor!

Veel leesplezier en een mooie zomer toegewenst!

Andries en Connie Knotters, 
Niels en Maaike van der Kuur

 
 

Bericht van pastor Eddie


Bedankt voor de blijvende steun voor het werk hier in Oeganda gedurende al die jaren. Er is hierdoor veel bereikt.

Over het land
In het begin van dit jaar hebben we de eigenaren van het land ontmoet en na lang onderhandelen stemde hij ermee in om ons zijn deel van het land te verkopen.
Ontzettend bedankt voor alle financiële hulp uit Nederland die dit mogelijk heeft gemaakt! 
De Heer gebruikt jullie om ervoor te zorgen om dat wat een droom was, werkelijkheid aan het worden is. 

Kliniek
We zijn blij met de gezondheid van onze kinderen hier op school. Tijdens het regenseizoen waren er veel malariaslachtoffers in het land, maar wij konden door de faciliteiten van onze kliniek, onze kinderen de medische hulp bieden die nodig was.


Schoolplein
We gaan nu open voor de tweede termijn van het schooljaar 2023 en het is erg fijn om te zien dat onze kinderen een stofvrij schoolplein hebben. Ons schoolplein is nu bedekt met grind om het stof in het zonnige droge seizoen te bedekken en ook om de gladde modder tijdens het regenseizoen tegen te gaan. Bedankt voor het steunen van dit werk.

Bedankt voor de voortdurende steun en de liefde. Moge de Heer u zegenen. 
 

Baby
De groeten van Mercy, mijn lieve vrouw, Manuella, Isabella en Jeffrin en de pasgeboren Zoella Jovanah. We zijn dankbaar voor de gezinsuitbereiding.

Zegeningen

Eddy Joram

 

 Nieuws december 2022


Nieuwsbrief Project Hoop

 

Lieve mensen, 
 

Bedankt voor de onmisbare steun die we dit jaar mochten ontvangen voor Project Hoop!
Een jaar waarin de uitzonderlijk lange lockdown in Oeganda gelukkig opgeheven werd en een tweede lockdown i.v.m. Ebola de inwoners van Kampala bespaard is gebleven. 
In Oeganda genieten de leerlingen nu van hun grote vakantie en bereiden ze zich voor op Kerst.

In deze nieuwsbrief lees je een bericht van pastor Eddie en hebben we een plan om de kinderen extra te verrassen met Kerst.

Veel leesplezier en een alvast gezegende Kerstdagen toegewenst!

Andries en Connie Knotters, 
Niels en Maaike van der Kuur


 

 
 

Bericht van pastor EddieIk groet jullie, lieve vrienden en partners.
Bedankt voor de blijvende steun aan ons werk hier in Oeganda.
We zijn God dankbaar.

Ik ben blij jullie op de hoogte te brengen zo aan het einde van dit jaar. 
Dit jaar was een jaar vol uitdagingen, maar ook met gebeurtenissen waar we dankbaar voor zijn.
Ons land werd geconfronteerd met de zoveelste ebola-epidemie, waardoor we bijna wéér in lockdown moesten. Gelukkig hebben de districten waar Ebola heerste het onder controle kunnen krijgen en is het niet verder verspreid naar Kampala. 

Jullie krijgen de groeten van Mercy, mijn lieve vrouw en van onze kinderen, Manuella, Isabella en Jeffrin. We maken het goed!
Ook met onze kinderen op school gaat het goed. Al de kinderen van onze school hebben dit schooljaar succesvol afgesloten en gaan allemaal over naar het volgende leerjaar. 
 
Het is hier een nat seizoen geweest en het regent nog steeds veel. Dit gaat gepaard met veel gevallen van malaria en tyfus binnen de gemeenschap. Ons kliniek-team is druk bezig geweest met het behandelen van onze getroffen kinderen. De zaken bij de kliniek verlopen over het algemeen traag vanwege de slechte economische toestand in het land, maar we hopen dat dit zich na verloop van tijd zal stabiliseren.

De kinderen zijn al aan hun jaarlijkse grote vakantie begonnen. Dit is een goed moment voor hen om aan de kerkelijke activiteiten mee te doen. Op dit moment zijn we bezig met het plannen en voorbereiden van ons Kinder-Kerstfeest. We hopen een mooie tijd met de kinderen te hebben om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Voor de kinderen bereiden we een speciale maaltijd, we voeren een Kerst toneelstuk op en de kinderen ontvangen cadeautjes als hier geld beschikbaar voor is. We hopen de foto's van het Kinder-Kerstfeest met jullie te delen.

Blijf alstublieft voor ons bidden, juist ook voor bescherming tijdens deze lange vakantie.

Tot slot willen we u bedanken voor uw steun bij de renovatie van onze school, nadat er een boom omviel en een deel van ons pand hierdoor gerenoveerd moet worden. Gelukkig raakte niemand gewond. We konden met hulp van het stadsbestuur alle te groot uitgegroeide bomen in de buurt van de school kappen, om te voorkomen dat een dergelijke ongeluk opnieuw kan gebeuren.

Bedankt voor de voortdurende steun en de liefde. Moge de Heer u zegenen. Wij wensen jullie een fijne Kerstdagen met familie en een gelukkig 2023!

Eddie Joram
 

 

Extra kerstkadootjes


Het lijkt ons erg leuk om de kinderen extra te verrassen met Kerst.

Als jou dit ook een mooi idee lijkt, kan je een gift overmaken naar de bankrekening van de stichting met de vermelding 'Kerstkado'. Wij zorgen dan dat pastor Eddie en zijn team de kinderen extra kunnen gaan verrassen!

Je mag je gift overmaken naar:
Stichting Project Hoop, rekening nummer: NL57 RABO 0316 0983 61
Onder vermelding van: Kerstkado
 

 

Nieuws december 2021


 

 Bericht van pastor Eddie


 
Beste vrienden uit Nederland,
Het is een eer om jullie te mogen schrijven!
 
Allereerst bedankt voor jullie steun aan ons, moge de Heer u overvloedig zegenen.
Ik ben blij jullie te kunnen laten weten dat het met mij en mijn gezin goed gaat en we danken God voor Zijn Genade die onder ons aan het werk is.
 
We zijn God zo dankbaar dat we het eerste semester van het studiejaar succesvol hebben afgesloten. Met al onze kinderen gaat het goed. Een aantal kinderen hebben Malaria gehad, maar gelukkig hebben we dat kunnen behandelen in de kliniek.

Op dit moment zitten we middenin het tweede semester.
Ons team is druk bezig geweest met het coördineren van verschillende activiteiten om de school klaar te stomen voor dit semester. We hebben enkele aankopen kunnen doen voor kantoorbenodigdheden, schoolmaterialen en andere spullen voor de nieuwe termijn.
 

De inkomsten voor de kliniek zijn laag geweest de afgelopen tijd.
Dit komt omdat de gemeenschap veel last heeft van de slecht draaiende economie vanwege Corona en de lange lockdown waarin werken vrijwel onmogelijk was. Over het algemeen is dat de staat waarin het land verkeert na de opheffing van de lockdown. We vertrouwen erop dat God ons door dit alles heen zal helpen. We zijn dankbaar voor de financiële  hulp die we hiervoor hebben gekregen.
 
Tot slot over de voortgang van de aankoop van het land;
We wachten nog op een inhoudelijke update van de verhuurder en zijn team. Momenteel wordt er gewerkt aan het verkrijgen van de landtitel. Problemen binnen de familie zorgen voor vertraging hiervan.
We hopen dat we dmv gebed zullen overwinnen!
 
Veel zegen,
Eddie Joram
 

 

Nieuwsbrief Project Hoop

Beste Lezer, 
Allereerst willen we je bedanken voor de steun die we mochten ontvangen voor stichting Project Hoop. 
In deze nieuwsbrief treffen jullie o.a. een verslag aan van het (inmiddels tweede) bezoek dat Jilco Voois bracht aan Pastor Eddie.
Het is superfijn dat er mensen zijn die Pastor Eddie een bezoek kunnen brengen. Zij kunnen onze oren en ogen zijn en ter plekke poolshoogte nemen van de actuele situatie in Kampala.

Veel leesplezier en een mooie zomer toegewenst!

Andries en Connie Knotters, 
Niels en Maaike van der Kuur

  

Bezoek aan Kampala

 

In maart 2022 hebben we (Henk Maaijen en Jilco Voois) een bezoek gebracht aan de projecten van Eddie, zijn vrouw en gezin.
 Het was een zegen om te zien hoe Eddie, door het Woord en door de Geest geleid, allerlei projecten heeft opgezet.
 We kwamen precies aan toen de kerkdienst begon. Hij heeft ons geïntroduceerd en wij hebben voor de gemeente uitgelegd dat we in Oeganda waren om diverse missionaire projecten te bezoeken.
Drie jaar geleden heb ik (Jilco Voois) met mijn gezin Eddie ook al eens bezocht.
 
Dankbaar om te zien hoe vele kansarme kinderen uit de krottenwijken onderwijs ontvangen en het evangelie te horen krijgen. Tevens ontvangen de kinderen een maaltijd, veiligheid en wordt aan hygiëne ook de noodzakelijke aandacht gegeven.
We hebben ook een rondwandeling gemaakt door de naastliggende krottenwijk en ook een bezoekje gebracht aan de medische kliniek in de krottenwijk. Voor allerlei doeleinden is er geld nodig. O.a. voor het toerusten van de medische kliniek en het uitbreiden van het aantal klaslokaaltjes om meer kinderen onderwijs te kunnen geven.

Vanwege COVID was er extra toeloop naar de kliniek, maar de mensen kunnen het niet betalen. 
Echter ze weten dat ze geholpen worden vanwege de christelijke waarden en uitgangspunten van de kliniek.
Het is een zegen om te zien dat er mensen zeer bewogen zijn met deze kinderen.
Omdat het goed gaat met de kinderen die onderwijs krijgen gebeurt het ook steeds vaker dat volwassenen de kerkdienst gaan bezoeken.

We bidden dat alle projecten breed gedragen zullen worden en dat er verdere financiën beschikbaar zullen komen om dit prachtige werk verder uit te breiden. Dit om de vele mensen verder op weg te kunnen helpen om uit hun kansloze situatie te komen en bovenal om Hem te leren kennen.

Het was een rijke ervaring! 

Jilco Voois

 


Nieuws december 2021


 

 

Nieuwsbrief stichting Project Hoop

 

Lieve mensen, 
 

Bedankt voor de steun die we mochten ontvangen dit jaar voor stichting Project Hoop. 
Door uw steun hebben families hoop gekregen dit jaar. Hoop, ondanks alle onzekerheid. Hoop op een betere toekomst. 

Hoop, die hard nodig is. Dank jullie wel.

Andries en Connie Knotters, 
Niels en Maaike van der Kuur


Foto hiernaast is het kinderkerstfeest van afgelopen zaterdag.

De kinderen waren weer bij elkaar en hebben samen gezongen,

gedanst en taart gegeten, wat een feest!


 

 

Bericht van Pastor Eddie
Beste vrienden,

Hierbij onze update van 2021!
Nu het jaar ten einde loopt, kijken we al vooruit naar 2022 en wat God door ons wil doen.
Allereerst bedankt voor alle steun aan ons dit jaar!
 
We verwachten en hopen dat de scholen begin januari open gaan. Dit is dan weer de eerste keer na 2 jaar dat de kinderen naar school gaan.
 
Ondanks dat de school zo lang gesloten moest blijven door de lockdown, hebben we het hele jaar door onderwijs kunnen bieden. We hadden we het voorrecht om onze kinderen in hun gezin te bereiken door middel van familiebezoeken en ons studiemateriaal voor thuis.
Het leven begint langzaam te normaliseren nu de lockdowns worden opgeheven. We danken God dat we op dit moment in ieder geval onze kinderen in de kerk kunnen ontmoeten.
De gezinnen die tijdens de eerst lockdown naar het platteland zijn gegaan, zijn inmiddels bijna allemaal weer terug. We hebben met iedereen van de school contact kunnen houden.
Ook het uitdelen van voedsel konden we blijven doen voor de kinderen die dat nodig hadden.
 
HOOGTEPUNTEN
Land: We zijn heel erg dankbaar dat het land, waar de school op staat aangekocht is.
Familie onderwijs: Deze bediening is een mooie methode geweest om de kinderen door te laten leren tijdens de lange sluiting van de school. Ook konden we Gods goede nieuws in gezinnen delen tijdens de bezoeken.
Met behulp van onze kliniek zijn we erin geslaagd de zieke kinderen te behandelen en we danken God dat Covid niet het leven heeft geëist van één van onze kinderen.
 
Als gezin gaat het goed en zelfs Jeff, die vorige week was opgenomen in het ziekenhuis, is volledig hersteld. 
 

Gods zegen,

Eddie Joram & team

 


 

LandWe zijn erg blij dat het eerste deel van het land is aangekocht. We hadden gehoopt jullie in deze nieuwsbrief te kunnen mededelen dat er al verdere vorderingen zijn. Maar helaas, door de Covid maatregelingen in Oeganda, hebben we extra veel geduld nodig. We hopen en bidden dat 2022 hèt jaar van het afronden van de aankoop van het gehele land wordt. 
Bidden jullie mee?Nieuws juni 2021


 

Nieuwsbrief stichting Project Hoop.

 

 Lieve mensen, 
 

We hebben goed nieuws over de aankoop van het land, maar minder goed nieuws over Covid in Oeganda.

Op dit moment is er een totale lockdown in Kampala. Het leven is er op het moment erg zwaar. Een deel van de gezinnen waar de kinderen van school onderdeel van uitmaken is gevlucht uit Kampala, een ander deel woont er nog wel. Hieronder in de nieuwsbrief hierover meer.

Maar…… we hebben ook goed nieuws. We zijn heel blij jullie te kunnen vertellen dat we het eerst deel van het land voor de school hebben kunnen kopen! 

Het was een moeizaam proces en we hebben veel geduld nodig gehad, maar nu is het er dan toch van gekomen. Ook hierover meer in deze nieuwsbrief!

Bedankt ook voor uw geduld en steun en we wensen u veel leesplezier.
Alvast een mooie zomer toegewenst!

 

Andries en Connie Knotters, 
Niels en Maaike van der Kuur


 

Bericht van Pastor Eddie

Lieve mensen,

Het eerste stuk land is aangekocht! Dit is een prachtige mijlpaal!

Te midden van de Corona-problemen danken we God dat we ook een reden hebben om feest te vieren! Het was een lange reis van geloof. We danken het team van Stichting Project Hoop en alle Nederlanders die de stichting hebben gesteund. Bedankt dat jullie in ons werk geloven, dat jullie van ons houden, voor jullie vrijgevigheid, het harde werken, geduld en veerkracht. 

Eindelijk heeft Riverside Hope Centre een permanent onderkomen gekregen. Ik schrijf jullie dit met veel vreugde en dankbaarheid vanuit Oeganda, precies nadat de eerste betaling en ondertekening van de koopovereenkomst zijn gedaan. 

God's zegen,

Eddie Joram & team


 

Land
 

Om de risico's te spreiden, hebben we ervoor gekozen om het land in 3 etappes aan te kopen.

Het eerste deel is nu betaald en hiermee vervallen gelijk ook de maandelijkse huurkosten.

Omdat we met de aankoop van het eerste deel al een hoop administratieve zaken hebben getackeld, verwachten we dat ook de aankoop van het tweede en derde deel soepel zal verlopen.


 

 

Corona in Oeganda

Aan al onze vrienden in Nederland,  
 

Terwijl het leven in Oeganda beetje bij beetje weer normaal begon te worden, werd er een nieuwe lockdown afgekondigd. Een totale lockdown waarin voor een periode van 42 dagen alles is stilgelegd. Alleen vrachtverkeer mag nog rijden en alleen vitale winkels mogen nog open blijven, voor de rest is alles dicht en moeten we thuis blijven.

De tweede Coronagolf is nu op zijn hoogtepunt in Oeganda, velen zijn besmet en de ziekenhuizen zijn overvol en er zijn veel sterftegevallen.

Ons slechte gezondheidsstelsel wordt overstelpt en mensen worden weggestuurd zonder medische hulp. 

 

Een deel van de gezinnen waar de kinderen onderdeel van uitmaken is uit de stad gevlucht. Een ander deel woont hier nog wel. 

De kosten voor het levensonderhoud tijdens een totale lockdown stijgen sterk, terwijl inkomsten bij veel gezinnen uitblijven. Dit is een serieus probleem en we maken ons hierover dan ook zorgen.


Gelukkig blijft onze kliniek open en kunnen we de kinderen de nodige zorg bieden. De laatste tijd behandelde Mercy, vanwege het regenseizoen, vooral kinderen met malaria. Gelukkig werden de kinderen niet allemaal tegelijk ziek, zodat ze goed behandeld konden worden, zonder dat de kliniek overvol werd. We danken God dat ze allemaal hersteld zijn van de malaria. We zijn blij dat tot nu toe geen van onze kinderen is geïnfecteerd door Covid en zijn God ook daarvoor dankbaar.  

De regering adviseert ons om kinderen met een zwakkere weerstand extra vitamines en zinktabletten te geven.

 

Wilt u voor bescherming bidden,

Wij houden van u.
Veel zegen!

 

Eddie Joram & Team 

 

 


 

 Schoenendozen actie

Het is al even geleden, maar toch het vermelden waard.

In januari zijn de leerlingen verrast door de schoenendoos actie van Samaritan Purse. Ieder kind kreeg een schoenendoos met speelgoed, schoolschriftjes en toiletartikelen.

Dat was een erg leuke verassing!

Extra bijzonder ook, omdat het allereerste (2004) contact met Eddie Joram is geworteld in Samaritan Purse. Zij nodigde Eddie Joram met een zanggroep in Nederland uit. Dit was ter ere van het 40-jarig jubileum van Samaritan Purse.


 

Hulp voor levensonderhoud en vitamines.
 

Zoals jullie hebben gelezen, zijn er nu grote zorgen vanwege de lockdown. We willen jullie dan ook vragen om een donatie voor de extra kosten die Eddie voor zijn gezin en de gezinnen van de leerlingen maken voor hun levensonderhoud.

Tijdens de vorige lockdown kwamen deze gezinnen bedelen bij de kerk voor eten. Normaal gesproken hebben ze alleen geld om deze leerlingen één maaltijd per dag te geven. De tweede maaltijd vervalt als ze geen school krijgen.

Ook vragen we financiële hulp voor de kwetsbare kinderen die baat hebben bij extra vitamines en zink die door de kliniek verstrekt kunnen worden.

 Nieuws december 2020


 

 

Nieuwsbrief stichting Project Hoop.


Lieve mensen, 

Afgelopen jaar was ook in Oeganda een jaar van onzekerheid en afwachten.
Hier zijn de basisschoolkinderen een poos niet naar school geweest. Bij de school in Kampala is de lockdown niet opgeheven geweest. De kinderen gaan hierdoor al maanden niet naar school. We hopen en bidden dat ze ondanks de omstandigheden, toch mogen groeien in hun ontwikkeling en een hoopvolle toekomst tegemoet mogen zien. 

Bedankt voor uw steun afgelopen jaar en we wensen u veel leesplezier!
Ook wensen we u een hartverwarmende kerst en een gezond 2021 toe.

Andries en Connie Knotters, 
Niels en Maaike van der Kuur


 

Bericht van Pastor Eddie


Lieve vrienden uit Nederland,

We danken God voor alle steun die jullie ons geven. Het heeft ons hoop gegeven in het midden van de duisternis.

Het leven in de Corona crisis is niet eenvoudig. Voor veel gezinnen was de lockdown het begin van donkere dagen. Veel gezinnen hadden te weinig eten en de regering kon maar weinig steun bieden. Op zulke wanhopige momenten zijn we zo dankbaar dat we hulp uit Nederland hebben gekregen en dat er voor onze mensen is gezorgd. We danken God dat onze kinderen gezond zijn.

Op dit moment heeft de overheid de lockdown voor sommige bedrijven versoepelt, maar het is nog steeds niet opgeheven voor scholen. Alle scholen zijn hier nog steeds gesloten, behalve voor degenen in examenklassen. Onze kinderen zijn dus nog steeds thuis en we kunnen ze daar bereiken.
Kerken werden geopend, maar alleen voor volwassenen en voor een beperkt aantal mensen en met inachtneming van de richtlijnen. Onze leraren zijn ook thuis terwijl ze reikhalzend wachten op de heropening van scholen door de overheid. Het leven zonder werken is een uitdaging voor hen en sommigen van hen kozen ervoor om eerst terug te gaan naar hun dorpen om te overleven.  De kliniek is nu operationeel na te zijn gesloten in de eerste drie maanden van volledige lockdown. We kregen gelukkig weinig gevallen van malaria en tyfus, maar we kunnen ze nu als het nodig is, weer behandelden in de kliniek.

Eddie Jeffrin, Manuella en Isabella samen met mijn vrouw Mercy maken het allemaal goed.  

 

Groeten en Gods zegen van Pastor Eddie 

 


 

Kerstkado


12 December hebben de leerlingen van school kerstfeest gevierd. 
Als uitzondering op de regel mochten ze samen zijn. Dit was voor het eerst dat de kinderen weer bij elkaar waren sinds de lockdown. Kan je voorstellen wat een feest dit was!!
Ze hebben kerstfeest in de kerk gevierd. Hier hebben ze allemaal een kerst kado gekregen; Een tas met suiker, rijst, bonen, stukjes zeep, frisdrank, snoepjes en een cake erin.


 

Land


Als stichting Project Hoop werken we, zoals jullie weten, aan de aankoop van een perceel grond in Kampala waarop we een school kunnen gaan bouwen.
De afgelopen anderhalf jaar hebben we al flink wat energie in dit complexe proces gestoken en langzaam voortgang geboekt.

Inmiddels zijn we op een punt aangekomen dat de mogelijkheden voor de aankoop van de grond voldoende verkend zijn om daarin concrete stappen te gaan nemen.

Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Maar het blijft ook een spannend proces, omdat in Oeganda dingen toch anders werken dan in Nederland. Willen jullie meebidden dat alles voorspoedig mag gaan verlopen.


 

Hulp


We willen jullie danken voor alle steun afgelopen tijd. 
We hopen dat de lockdown snel weer voorbij is in Oeganda en dat de kinderen weer naar school mogen gaan.
Graag vragen we ook jullie ondersteuning voor aankomend jaar. 
Alvast Bedankt!Nieuws mei 2020


 

 

Nieuwsbrief stichting Project Hoop.


Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat we als stichting Project Hoop voor de kinderen in Kampala mogen beteken en wat er de afgelopen maanden zoal gebeurt is.
In een tijd waarin ook in Oeganda de gevolgen van de coronacrisis erg heftig zijn, kunnen we juist nu als stichting samen met Pastor Eddie het verschil maken voor de kinderen in de sloppenwijken!

Veel leesplezier!
Mochten er vragen zijn, laat het ons weten.

We wensen jullie gezondheid in de komende tijd.
Andries en Connie Knotters en Niels en Maaike van der Kuur

 


Corona


Bericht van pastor Eddie over de corona.

Lieve vrienden uit Nederland,

Hartelijk dank voor alle steun die jullie ons geven, zowel voor de school als, incidenteel, ook de kliniek. Dit maakt het welzijn van onze kinderen mogelijk.

Hoewel ons schooljaar goed was begonnen, werd ons door de regering opgedragen de school te sluiten vanwege de corona pandemie. Als gevolg van het Coronavirus zitten we nu in een lockdown en zijn alle activiteiten tot stilstand gekomen.

Hierdoor ontstond een nieuw probleem. Doordat de dagelijkse maaltijd die de kinderen op school kregen is weggevallen, bedelen de ouders en verzorgers van onze kinderen nu bij de school om voedsel. We voelden de noodzaak om van het kleine beetje voedsel dat er in onze winkels verkrijgbaar was, te kopen en dit onder hen te verdelen. Dit heeft, zoals je zult begrijpen, ook alles te maken met het door de lockdown wegvallen van het inkomen waar de mensen van afhankelijk zijn. Onder deze omstandigheden was het uitdelen van voedsel het beste dat we die gezinnen konden bieden. Op dit moment worstelen we ons door de lockdown heen terwijl we reikhalzend uitzien naar het opheffen ervan.

Gelukkig zijn al onze kinderen gezond en wel.

Groeten en Gods zegen van Pastor Eddie

 


 

kliniek


In de periode van lockdown zijn er acht kinderen geweest die malaria hebben gehad. Gelukkig zijn ze er allemaal, met behulp van medicijnen van de kliniek die door Merci, Eddie’s vrouw, gerund wordt,weer bovenop gekomen.

Op het moment is het erg rustig in de kliniek. Door de lockdown mogen klinieken maar een paar uur per dag open zijn en mensen kunnen er ook niet altijd makkelijk komen. 
Omdat veel mensen op het moment geen inkomen hebben, kunnen ze ook geen medische zorg betalen en zoeken ze toevlucht in natuurlijke kruiden.

De Kliniek draait onder normale omstandigheden zelfstandig op de inkomsten uit de verkoop van de medicijnen. De huur van de kliniek gaat, ondanks het ontbreken van voldoende inkomen, wel gewoon door. Dit wordt zoals je begrijpt een steeds groter probleem.

 


 

Geboortenieuws


Goed nieuws!
Eddie en Mercy hebben hun derde kindje gekregen. Het is een jongetje en het gaat goed met moeder en zoon! Het nieuwe familielid heet Mwesigwa Eddie Jeffrin. Mwesigwa is een Oegandese naam die 'trouw' betekent en herinnert aan de trouw van de Heer. 


schoolinspectie


Voor de lockdown actief werd, had de regionale onderwijsinspectie Eddie al opgedragen alle oude, korte en knellende banken te vervangen door ruimere Corona-proof schoolbanken en bureaus. Er was daar al een start mee gemaakt. Zodra de lockdown voorbij is en voldoende financiële middelen zijn, wordt dit project voortgezet.

In Oeganda vindt frequent inspectie door de overheid plaats en worden scholen regelmatig geconfronteerd met nieuwe regels. 
Daarbij wordt het dreigen met het sluiten van de school gebruikt als drukmiddel.
Daartegenover staat....niets! De overheid draagt niet financieel bij aan de kosten van het onderwijs.

 


Land

 

 

Om te beginnen zijn we erg enthousiast over de stappen die gemaakt zijn richting de aankoop van het land.
We zijn erg blij met het werk dat Eric, de adviseur waar we mee samenwerken, verzet heeft. Dankzij hem is er helderheid over het eigendom en zijn de onderhandelingen over de aankoop gestart. Daarbij trekken Eddie en Eric goed samen op. Het wachten was op de afwikkeling van de erfenis na het overlijden van de eigenaar. Ondertussen waren er goede gesprekken met de erfgenamen, die bereid bleken om het land, dat eigenlijk uit 2 smalle percelen bestaat, tegen een acceptabele prijs te verkopen.

Helaas wordt ons geduld door de Corona-uitbraak opnieuw op de proef gesteld. Door de lockdown ligt op dit moment alles stil.
Hopelijk kunnen we de draad weer snel oppakken als de Corona-perikelen tot een einde zijn gekomen. Eddie hoopt binnenkort, samen met Eric en ons als stichting, weer te kunnen werken aan zijn droom en missie.


Crisishulp


Wil je de kinderen ook graag door deze zware tijd heen helpen? Dat kan!
Door middel van een donatie kan er voor de kinderen extra eten gekocht worden en kan de huur van de kliniek, waarvoor de inkomsten uit verkoop van medicijnen grotendeels weggevallen zijn, betaald worden. 

Het maakt écht verschil in de levens van deze kinderen.
Het zou te gek zijn als je een bijdrage kan leveren.

Namens de kinderen alvast onwijs bedankt!

 

stichting Project Hoop

rekeningnummer NL57 RABO 0316 0983 61
Nieuws december 2019


Regenseizoen


Het regenseizoen was dit jaar extremer dan andere jaren.
Dit hield in dat de leerlingen van de school soms letterlijk met de voeten in het water leefden. 
Al dat water is een broedplaats voor malariamuggen, bacteriën en virussen en hierdoor hadden veel leerlingen van de school malaria en tyfus opgelopen. 
Een aantal weken geleden was het hierdoor extreem druk in kliniek van Pastor Eddie en zijn vrouw Mercy.
Gelukkig hebben de kinderen het allemaal overleefd en zijn de meesten weer voldoende opgeknapt zodat ze weer naar school konden gaan.
Vanwege de drukte in de kliniek, door de vele zieke leerli
ngen, hebben ze geen inkomsten kunnen genereren van betalende patiënten. Hierdoor raakte de medicijnvoorraad op en ontstond er een huurachterstand. 
We hebben deze problemen dankzij jullie financiële bijdragen kunnen oplossen. Mooi om te zien dat God voorziet in tijden van nood. 
Namens Pastor Eddie en de kinderen in Oeganda willen we je dan ook van harte bedanken voor het geven van jouw ondersteuning aan Stichting Project Hoop!

(Foto hierboven is genomen tijdens het droogseizoen.)


 


Vondeling

Ook is er helaas verdrietig nieuws.
Langs de kant van de weg, vlakbij de kerk van pastor Eddie was een baby in een doek te vondeling gelegd.
Hoogst waarschijnlijk was het de bedoeling geweest dat Eddie, of iemand van zijn team, het baby'tje zou vinden.
Het is heel verdrietig dat ze hem pas vonden toen hij al gestorven was.
Het te vondeling leggen van kinderen is iets wat vaak voorkomt in Oeganda.


 

 

Afsluiting semester

Alle kinderen hebben hun semester behaald!

Dat is dan ook een feestje waard!

Wat geweldig dat deze kinderen weer een stapje dichter bij een kansrijke toekomst zijn!

Een persoonlijk bericht van Eddie:

Lieve vrienden,

We zijn jullie dankbaar voor de ondersteuning die jullie de afgelopen tijd hebben geboden. De kinderen hebben het jaar daardoor glansrijk mogen afsluiten.

Al onze kinderen zijn overgegaan naar de volgende klas.

We vieren specifiek de overgang van de kleuterschool naar het basisonderwijs. Het is tot grote vreugde van zowel de verzorgers als de kinderen dat ze deze mooie stap mochten maken.

De kinderen kregen een speciaal tenue aan zodat ze geinsprireerd hun toekomstige studies kunnen beginnen.

Ook was er taart en een certificaat om deze prestatie te bezegelen.

 


 Land

 

De vorderingen om land te kopen gaan met kleine stapjes.

We wisten uit verhalen van anderen al dat het ingewikkeld is, maar dan valt het toch nog weer tegen. Voorop staat steeds dat we zorgvuldig te werk willen gaan.

De risico's van aankoop van onroerend goed in Oeganda zijn talrijk en groot en we voelen de verantwoordelijkheid voor het bijeen gebrachte geld.

Inmiddels hebben we daarom professionele hulp ingeschakeld van iemand die zich beroepsmatig bezig houdt met bemiddeling in onroerend goed in Kampala.

Deze persoon, Eric, is door iemand uit ons eigen netwerk aanbevolen en heeft ons inmiddels al goed geholpen.

Het was o.a. zijn rol om met zekerheid vast te stellen wie de eigenaar van de grond is.

Inmiddels is daar duidelijkheid over en hebben we kopieën van het eigendomsbewijs gehad.

Die vindt je in Oeganda alleen als je de weg weet, de mensen kent en natuurlijk wat geld meeneemt.

Wij noemen dat corruptie, in Oeganda is dat 'hoe het werkt'.

Probleem is nu dat het land onderdeel is van een erfenis die nog verdeeld moet worden, daardoor is verkoop de komende 3 maanden niet mogelijk.

Maar ook daar liggen toch ook nog weer (typisch Oegandese) mogelijkheden om alvast, op de definitieve koop vooruitlopend, recht op koop te krijgen.

Daar verdiepen we ons nu met onze Oegandese vrienden Eddie en Eric in.

Al met al nog steeds een spannend traject!

Bidt je mee voor wijsheid en inzicht zodat we de juiste beslissingen nemen?

 

 Nieuws juli 2019


Zo voor de vakantie willen we je graag nog even op de hoogte houden van het reilen en zeilen van stichting Project hoop.
We zijn enorm dankbaar voor de betrokkenheid bij de stichting.


Veel leesplezier en alvast een mooie zomer toegewenst, 

Andries en Connie Knotters en Niels en Maaike van der Kuur.


keuken

Na een bezoek van de Oegandese onderwijsinspectie aan het schooltje van Eddie, bleek dat de keuken niet aan de gestelde eisen voldeed.
We hebben Eddie dankzij sponsorgeld kunnen helpen om de keuken een fikse upgrade te geven.
De dagelijkse maaltijd wordt nu bereidt in een overdekt keukentje in plaats van buiten op de grond.
Op de foto is het keukentje bijna af.
Laat de onderwijsinspectie maar komen!
Bedankt namens Eddie aan alle sponsors!


kliniek


Dit meisje is dankzij de medische hulp die ze in de kliniek heeft gekregen weer beter geworden.
Ze was ernstig ziek, ze leed aan Tyfus en malaria. Dit zijn ziektes waar veel kinderen aan overlijden, met name in het regenseizoen. 
We zijn dankbaar dat ze er bovenop is gekomen.

 

 

Wees


De kinderen die op de school zitten van Pastor Eddie zijn wees of komen uit een één oudergezin, waarbij, of de vader zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen en is vertrokken, of één ouder is overleden.
Sadat Sserwadda, een jongentje van school is onlangs zijn moeder verloren aan Aids. Zijn vader was jaren geleden al overleden. Op school helpen ze hem zo goed als mogelijk. Hij heeft nu gelukkig onderkomen bij zijn opa.


Nieuwe schoolperiode


Deze kinderen zijn klaar voor de nieuwe schoolperiode. Bij ons is het bijna zomervakantie, maar in Oeganda gaan ze nog naar school.


Land

 

De grote droom van pastor Eddie en zijn team is om land te kopen en daarop een stenen school te bouwen. Kopen van land is belangrijk omdat men in Oeganda geen huurbescherming kent zoals wij in Nederland. Daarom is het plaatsen van een permanent gebouw op gehuurde grond te risicovol en dus geen optie. 

Als stichting zijn we enorm dankbaar voor de vrijgevigheid van jullie, sponsors van het werk van pastor Eddie, waardoor deze droom nu werkelijkheid kan worden.

We zijn nu op een punt aangekomen waarop we voldoende financiën hebben om het stuk land te kopen dat het team van pastor Eddie op het oog heeft.

Omdat de aankoop van grond in Oeganda ingewikkelder is dan in Nederland kost

dat ook meer tijd. We zijn nu druk met het verzamelen van informatie over het

onderhandelen met de eigenaar, de transitie van het aankoopbedrag en de formele

overdracht. Zorgvuldigheid staat daarbij voorop. 

Nieuws februari 2019

 

 

Op bezoek bij pastor Eddie

Hoe graag we het ook zouden willen, het is voor ons niet te doen om elk jaar naar Oeganda te reizen. Ook al lijkt het ons fantastisch om even door het raam van de school te kijken en van de kinderen te horen hoe het met hen gaat. 
Gelukkig zijn er ook anderen mensen die als ze in Oeganda zijn even de tijd nemen om naar het project bij Pastor Eddie te gaan.
Zo zijn in het afgelopen jaar Jan en Nanda Kramer in Kampala geweest. Ze hebben de school bezocht, de leerkrachten en de kinderen gesproken. Ook zijn ze bij de kliniek geweest en waren onder de indruk wat ze met de beperkte middelen bereikt hebben.Dagelijkse maaltijd


Het is fijn dat door het sponsorgeld van Project Hoop de schoolkinderen elke dag een voedzame maaltijd krijgen.Het behalen van een semester


De kinderen hebben goed gepresteerd en mogen naar de vervolgklas. In Oeganda is het gebruikelijk om hier een officieel moment van te maken. Alle kinderen kregen na deze ceremonie een feestelijke maaltijd.Kliniek


De kliniek draait goed. Er zijn het  afgelopen jaar veel kinderen gratis behandeld tegen malaria. Er zijn vrouwen bevallen daarnaast is allerlei andere spoedeisende hulp geboden. Wat fantastisch dat dit hier nu ook mogelijk is.Statiegeld


Afgelopen periode mochten we als organisatie, in twee supermarkten in onze woonplaats Oudewater, boxen neerzetten voor statiegeld bonnetjes, daarmee doneren de mensen voor Project Hoop. Alle beetjes helpen, super!Truien

In de vorige nieuwsbrief deden we een oproep om truien voor de kinderen te sponsoren. Op dit moment zijn de truien in de maak!Nieuws juli 2018

 

 

 

Verhuizing Riverside school.

 

Het is inmiddels 3 maanden geleden dat de school moest verhuizen naar een nieuwe locatie.
Deze gedwongen verhuizing was nodig, omdat de landeigenaar de verhuur van het stuk grond waar de school op stond beëindigde, hij had er zelf andere plannen mee. Gelukkig is er snel een nieuw stuk grond gevonden waar de school herbouwd kon worden.

Maar voor dat daar toestemming voor kwam eiste de overheid dat er een echt toiletgebouw gerealiseerd zou worden.

Daarna is er met met man en macht aan gewerkt aan het verplaatsen van het schoolgebouw. 
De verhuizing heeft de gemeenschap zelf bekostigd.
Een eis vanuit de overheid was dat er een echt toiletgebouw in de nieuwe school zou worden gerealiseerd. Wij hebben dat met Stichting Project Hoop kunnen bekostigen. Dagelijkse maaltijd

 

De kinderen die naar de school van Pastor Eddie komen krijgen thuis vaak maar één maaltijd per dag. Een extra maaltijd op school is dan ook geen overbodige luxe. Met honger in je buik is het moeilijk leren.
Omdat het voor de school financieel niet haalbaar is om elke dag een maaltijd aan de kinderen te geven, hebben we besloten om dit te bekostigen. Dit is mogelijk door de giften die we maandelijks als stichting ontvangen.Stenen vloer

 

Een paar weken gelden is er hard gewerkt om een stenen vloer in de schoollokalen te leggen.

Dit helpt enorm tegen de modder in het regenseizoen en het stof in droge perioden en het zorgt natuurlijk ook voor gezonder leef- en leerklimaat in de klassen.
Het geld voor de stenen konden we dankzij de sponsors beschikbaar stellen.

 Medisch centrum

 

Anderhalf jaar geleden is er een kleine medische kliniek geopend, die onderdeel is van de kerk en school van Pastor Eddie.
Mercy, de vrouw van pastor Eddie, is verpleegkundige en samen met anderen werkzaam in deze kliniek. 

De kinderen van school kunnen daar gratis behandeld worden.
Door betalende cliënten komt er wat geld binnen waarmee nieuwe medicijnen gekocht kunnen worden en de kliniek kan blijven functioneren. Daarnaast blijft er soms geld over waarmee allerhande zaken, bijvoorbeeld de school, bekostigd kunnen worden.Truien

 

Tijdens het regenseizoen kan het relatief fris zijn in Oeganda. De kinderen hebben het koud, maar hebben niet altijd een trui om aan te trekken.
Het is Eddies' wens om aan de kinderen een trui te kunnen geven. De truien, die tegelijkertijd ook de uniformpjes voor de kinderen zijn, kosten €4,- per stuk. 

Lijkt het jou ook leuk om bij te dragen om deze wens in vervulling te laten gaan?

Maak dan een gift over naar Project Hoop

REKENING NUMMER: NL57 RABO 0316 0983 61 o.v.v. Trui.